Panificatie Mopan

            SC MOPAN SA Suceava este cea mai mare unitate de panificatie din judetul Suceava avand unitati de productie in principalele localitati ale judetului, fiind astfel lider de piata in industria locala de panificatie. Societatea dispunde de 7 fabrici de paine amplasate in Suceava, Falticeni, Gura Humorului, Campulung, Vatra Dornei, Radauti si Solca ce insumeaza o capacitate de productie de aprox. 60 t/zi. In perioada 2002-2012 toate unitatile au beneficiat de investitii in modernizarea infrastructurii sau echipamentelor de lucru asigurandu-se astfel imbunatatirea structurii de productie, cresterea calitatii produselor precum si largirea gamei sortimentale creandu-se astfel premisele pentru acoperirea si castigarea de noi segmente de piata.
           Tehnologia folosita pentru realizarea produselor de panificatie este metoda indirecta prin coacearea painii in cuptorul tunale la fabrica din suceava si in cuptoare multivatra in celelalte fabrici. Specialitatile din paine sunt realizate in cuptoare rotative la unitatile din Suceava si Gura Humorului. Pe langa fabricile de paine, SC MOPAN SA detine si doua unitati de patiserie localizate in Suceava si Gura Humorului.
           Oferta pentru produsele de panificatie si patiserie, pentru care se folosesc retete naturale, destinate consumului zilnic, numara peste 40 sortimente de paine si specialitati din paine de diferite gramaje si circa 30 de specialitati de patiserie. Alaturi de acestea, in functie de sezon si cerere, in cele doua 2 dintre unitatile de patiserie se realizeaza si produse de cofetarie.
           Produsele de panificatie sunt comercializate sub marca MOPAN iar din gama sortimentala mentionam :
 - panificatie  - paine alba, paine neagra, paine de secara, paine cu cartofi, paine intermediara, paine graham, paine cu seminte, paine cu dovleac si morcov, paine la tava, paine digeste, paine cu malai, paine cu fibre, paine hipoglucidica
 - specialitati din paine - colaci traditionali, colacei, chifle, semilune, lipii, covrigi, franzele, cornuri bicolore, batoane, japoneze
 - patiserie - cozonaci extra, cozonaci traditionali, pasca, placinte cu diferite umpluturi, melci cu nuca sau crema de vanilie, prajitura Monica, strudele cu branza sau cu mere, rulouri cu branza sarata sau ciuperci, pateuri cu branza, rasucele, saratele, minipateuri, turta dulce, blat de pizza, aluat foietaj congelat, caroline, foi cremsnit, blat de tort, pandişpan, tarat cu fructe, cornulete, etc.
           Distributia produselor se realizeaza in judetul Suceava prin intermediul propriei retele de magazine sau cu mijloacele de transport proprii in judetele Botosani si Neamt, eliminandu-se in aces mod intermediarii, vanzarea facandu-se direct catre clienti.