Cultura plantelor Comcereal

         Cultura cerealelor si a plantelor industriale se realizează în 28 ferme vegetale care exploatează peste 35.000 de hectare de teren agricol, localizate în mare parte în judetul Vaslui dar si în judetele limitrofe: Galati, Neamt si Iasi. Concomitent cu cultura cerealelor (grâu, orz si porumb) care ocupă cea mai mare pondere în structura culturilor, în ultimii ani s-a acordat o atentie deosebită si culturii plantelor tehnice în special rapita, SC COMCEREAL SA Vaslui fiind unul dintre cei mai mari cultivatori de rapită din tară.
         Pentru realizarea unor culturi superioare calitativ si cantitativ, productia agricolă se realizează cu mijloace de productie moderne si performante. Astfel, societatea dispune de 18 instalatii de irigat pivot si 16 instalatii de irigat cu tambur si de peste 250 utilaje agricole (tractoare si combine), majoritatea achizitionate după anul 2000, o mare parte dintre acestea purtând marca Landini, McCormik, Laverda, New Holland si Jhon Deere. O preocupare constanta a SC COMCEREAL SA este modernizarea exploatatiilor vegetale prin dotarea cu tractoare noi, utilaje agricole moderne si combine performante pentru recoltat care permit aplicarea unor noi practici agricole, bazate pe cele mai avansate cunoştinţe ştiinţifice în domeniul tehnologiilor, mai ales a celor ecologic viabile in conformitate cu Codul de Bune Practici Agricole.
          SC COMCEREAL SA Vaslui este si producator autorizat de samanta de cereale si plante oleaginoase iar in acest sens, societatea intretine loturi semincere pentru obtinerea semintelor de cereale si plante oleaginoase destinate infiintarii culturilor proprii. Pentru imbunatatirea puritatii fizice a produselor si realizarea unor loturi omogene din punct de vedere al uniformitatii si calitatii semintelor societatea are in dotare selectoare de seminte cu ajutorul carora efectueaza operatii de precuratire si curatire a semintelor de cereale sau plante olaginoase.
          Mijloacele de productie precum si tehnologiile folosite de catre SC COMCEREAL SA Vaslui contribuie la eficientizarea activitatii, cresterea productivitatii globale, alinierea la standardele comunitare din domeniul agricol precum si la obtinerea unor produse de calitate superioara,  societatea fiind capabila sa raspunda astfel cerintelor din ce in ce mai riguroase ale pietei din domeniu.