Ilvas

            SC ILVAS SA Vaslui a luat fiinta prin preluarea patrimoniului fostei Intreprinderi de Industrializare a Laptelui, construita in anul 1971, transformata in anul 1991 in societate pe actiuni iar incepand cu anul 2002 face parte din Grupul Racova, atingand la finele anului 2011 un numar de 160 salariati si o cifrade afaceri de peste 6.5 milioane Euro. Principalul obiect de activitate al societatii este prelucrarea si comercializarea laptelui si a produselor lactate fiind cea mai mare fabrica de prelucrare a laptelui din judetul Vaslui. In perioada 2003-2004 societatea a implementat un amplu proiect de modernizare si retehnologizare a capacitatilor de productie, care au fost aliniate la standardele europene. In prezent capacitatea de prelucrare a fabricii este de peste 120.000 hl lapte/an.
            Pe langa modernizarea si retehnologizarea unitatilor de productie, societatea a desfasurat un proiect de schimbare a imaginii si a lansat pe piata gama de produse lactate VIO, produse naturale, de calitate superioara. Produsele sunt recunoscute si bine apreciate de catre consumatori, iar firma se bucura de încredere din partea partenerilor de afaceri.
             Avand ca obiectiv permanent grija fata de consumatori si preocuparea pentru calitatea produselor, SC ILVAS SA a certificat in anul 2005 implementarea sistemului de management integrat calitate - siguranta alimentara, in conformitate cu prevederile standardelor SR ISO 9001:2001 si SR ISO 22000:2005. In prezent, SC ILVAS SA si-a certificat si sistemul de management de mediu in conformitate cu standardul SR ISO 14001:2005 precum si sistemul de managementul securitatii si sanatatii in munca in conformitate cu SR ISO 18001:2008.
             SC ILVAS SA VASLUI a obtinut autorizarea sanitar veterinara pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animala fiindu-i atribuita stampila ovala cu numarul de autorizare L2. Acest lucru certifica faptul ca SC ILVAS SA Vaslui este o unitate sigura si respecta conditiile igienice si de calitate impuse de Uniunea Europeana.
            Obiectivele imediate de dezvoltare ale firmei constau în diversificarea gamei sortimentale, mărirea capacitătii de productie, cresterea cotei de piată prin extinderea zonei de desfacere.