Ulerom

            SC ULEROM SA Vaslui este o societate cu capital integral privat care incepand din anul 2003 face parte din grupul de firme RACOVA si care provine din fosta intreprindere de industrializare a uleiului Vaslui, unitate infiintata in anul 1976. Obiectul principal de activitate al societatii este fabricarea uleiurilor vegetale brute si rafinate din floarea –soarelui, rapita si soia, precum si a biodieselului, fiind in acest moment singura societate de acest profil din regiunea Moldova si a patra ca marime din tara, cu o productie de peste 10 % din productia nationala de ulei brut, inregistrand la finele anului 2011 un numar de 170 salariati si o cifa de afaceri de peste 35 milionae Euro..
            Materia prima este asigurata in proportie de 40 % din productia proprie a Grupului Racova, iar diferenta din achizitii de la populatie si de la terti, atat din tara cat si din import.
           ULEROM SA a cunoscut o dezvoltare si modernizare deosebita dupa preluarea de catre grupul de firme RACOVA, astfel:
2007  - se inaugureaza sectia de biodiesel care este a doua instalatie ca marime din tara, instalatie complet automatizata. Tehnologia utilizata este nepoluanta si foloseste pentru purificarea biodieselului, rasini ionice, obtinandu-se un biodiesel conform cerintelor de calitate ale standardelor Uniunii Europene EN 14 214.
2008  - s-au inaugurat urmatoarele sectii si instalatii: sectia de precuratire, uscare, depozitare si postcuratire seminte oleaginoase; sectia de descojitorie – preparare- prese- purificare ulei; sectia de extractie; instalatie fizico-chimica si biologica pentru epurarea (tratarea) apelor uzate.
            Produsele Ulerom sunt folosite in domenii variate. Uleilul vegetabil imbuteliat este destinat consumului casnic, pe cand uleiurile vegetale brute si rafinate sunt folosite ca si combustibil, si ca materii prime pentru produse farmaceutice, pentru industria sapunurilor si detergentilor, vopsele si uleiuri. Pe langa utilizatorii finali traditionali, potentialul pentru biodisel poate fi folosit in mai multe domenii precum transporturi, incalzire si electricitate.
            Construirea sectiilor de biodiesel, precuratire, uscare, depozitare, postcuratire, descojitorie, preparare, prese, extractie precum si a instalatiei de epurarea apelor uzate a facut ca ULEROM SA sa fie cea mai moderna si complexa fabrica de prelucrare a semintelor oleaginoase din Romania.