Mopan

           SC MOPAN SA Suceava provine din fosta întreprindere de morarit si panificatie (IMP Suceava) iar din anul 2002 face parte din cadrul Grupului de Firme RACOVA, atingand in 2011 o cifra de afaceri de 30 milioane Euro si un numar de 674 salariati. Ca parte a unui mare grup de firme compus din societati cu domenii de activitate cu specific agricol, atat producator de materie prima cat si procesator, societatea isi regaseste rapid identitatea pe piata locala si zonala, consolidand si remodeland un adevarat brand, castigandu-si astfel locul de lider pe piata in industria locala de morarit si panificatie.
           Principalul obiect de activitate al SC MOPAN SA il reprezinta moraritul si panificatia. Astfel strategiile societatii au urmarit in special dezvoltarea activitatilor specifice cat si procesarea superioara a materiei prime si optimizarea productiei de panificatie. Daca la început societatea producea o gamă restrânsă de produse de panificaţie în judeţul Suceava, in anul 2002, dupa integrarea sa in Grupul RACOVA, domeniul de activitate s-a diversificat, astfel ca în momentul actual SC MOPAN SA produce o gama variata de fainuri, de produse de panificaţiesi patiserie comercializate in magazine din judeţul Suceava cât şi din judeţele vecine.
           In ceea ce priveste procesarea materiei prime, a graului, SC MOPAN SA dispune de 2 mori de grau cu o capacitate totala de macinis de peste 77.500t anual iar prin asigurarea materiei prime necesare s-au creat premisele pentru optimizarea productiei de panificatie aceasta fiind de peste 13.000 tone anual, productie globalizata la nivel de societate.
           SC MOPAN SA detine 7 fabrici de paineSuceava, Radauti, Falticeni, Gura Humorului, Campulung, Vatra Dornei si Solca, 2 patiserii - Suceava si Gura Humorului si o fabrica de biscuiti-napolitane - Suceava.
           Obiectivele viitoare ale societatii sunt marirea si modernizarea capacitatii de productie a unor unitati, cresterea cotei de piata si obtinerea rolului de lider la nivel regional precum si diversificarea productiei prin achizitionarea unei linii de paste fainoase.