R-Agro

            Societatea SC R-AGRO FALCIU SA a fost înfiintată în anul 2002 si are ca obiect principal de activitate agricultura - cultivarea cerealelor si a plantelor tehnice. Cu toate că este înfiintată recent ca parte a grupului de firme RACOVA, SC R-AGRO FALCIU SA a reusit să-si dezvolte activitătile într-un ritm sustinut inregistrand in anul 2011 un numar de 63 salariati si o cifra de afaceri de 7.2 milioane Euro.
            Firma exploatează peste 7500 hectare de teren agricol în 6 ferme vegetale localizate în zona Fălciu, punând accent în special pe aplicarea tehnologiilor agrotehnice pentru valorificarea corespunzătoare a terenurilor si obtinerea unor productii superioare atât calitativ cât si cantitativ. Pe aceste suprafeţe se cultiva cu preponderenta cereale – grâu, orz, orzoaica si porumb iar in ultimii ani s-a pus accentul pe extinderea culturilor de rapiţa si floarea soarelui.
            Activitatea agricola se realizeaza cu tractoare si utilaje agricole performante care permit eficientizarea activitatii, cresterea productivitatii globale si alinierea la standardele comunitare in domeniu. Mijloacele de productie necesare cultivării terenurilor agricole sunt proprietatea societătii ridicându-se la un număr de 37 de tractoare, 21 pluguri, 14 cultivatoare, 16 semanatori, 7 instalatii de erbicidat, 8 combine precum si numeroase alte utilaje agricole alături de care trebuie mentionate si mijloacele de transport în număr de 50 autocamioane, remorci auto, autoturisme pentru transport mărfuri si materiale.
            Pe langa activitatea de baza, SC R-AGRO FALCIU SA intretine loturi semincere in vederea obtinerii semintelor necesare infiintarii culturilor proprii, si nu numai. Semintele au o puritate ridicata si provin din loturi omogene din punct de vedere al uniformitatii si calitatii.
            Preocuparea constanta a societatii este realizarea unor culturi superioare atat calitativ cat si cantitativ prin folosirea unor mijloace de productie performante si aplicarea unor practici agricole moderne precum si marirea suprafetelor cultivate.