Agrocomplex

           SC AGROCOMPLEX BARLAD SA este o firmă cu o indelungata tradiie în cultivarea cerealelor si plantelor tehnice, în cresterea animalelor precum si în viticultură, morărit si panificatie, avand in anul 2011 un numar de 325 de salariati si o cifra de afaceri de 13.6 milioane Euro.
           Productia agricolă se realizeză în 11 ferme vegetale care exploatează peste 11.500 hectare teren agricol precum si într-o fermă viticolă ce se întinde pe o suprafată de 105 ha de vie.
           Sectorul zootehnic reprezintă cartea de vizită a societătii prin cele două ferme de crestere a animalelor - Bădeana si Pogonesti, cu 1.300 capete bovine din care 520 mulgătoare, ferma de la Bădeana fiind recunoscută ca una dintre cele mai moderne ferme de profil din tară. Ca urmare a implementării unui amplu program de investitii atât în infrastructura fermei cât si în achizitionarea de material genetic superior, ferma de la Bădeana corespunde întru totul standardelor  Uniunii Europene.
           Începând cu anul 2001 societatea si-a extins activitatea în domeniul morăritului si panificatiei prin înfiintarea unei mori de grâu cu o capacitate de măcinis de 6.000 tone pe an si a unei moderne fabrici de pâine, cu tehnologie de nivel European, inaugurată în anul 2007, în municipiul Bârlad, cu productie de 4.000 tone de pâine si specialităti, o mare parte dintre acestea fiind comercializate prin reteaua proprie de magazine.
           Obiectivele de dezvoltare ale firmei vizează mărirea suprafetelor agricole cultivate, mărirea efectivului de capete bovine si realizarea unei productii superioare de lapte atât calitativ cât si cantitativ.