Comcereal

         SC COMCEREAL SA Vaslui este una dintre cele mai reprezentative firme pentru agricultura natională, situându-se pe un loc fruntas în topul firmelor din domeniu, inregistrand in anul 2011 un numar de 500 salariati si o cifra de afaceri de peste 44.5 milioane Euro. Cu investitii în modernizarea spatiilor de depozitare si în achizitionarea de utilaje agricole performante, de peste 20 milioane euro în ultimii ani, societatea este un adevărat lider în agricultură.    
        Obiectul principal de activitate al societătii este agricultura reprezentată prin cultura si depozitarea cerealelor si a altor produse agricole, completat de activităti secundare precum panificatia si zootehnia. Cultura cerealelor si a plantelor industriale se realizează în 28 ferme vegetale care exploatează peste 35.000 de hectare de teren agricol, localizate în mare parte în judetul Vaslui dar si în judetele limitrofe: Galati, Neamt si Iasi. Depozitarea productiei agricole se realizeaza in 2 silozuri si 16 baze de receptie ce totalizeaza o capacitate de peste 250.000 tone.
        În anul 2003 societatea si-a extins activitatea prin înfiintarea unei fabrici de pâine în municipiul Vaslui, cu o capacitate de 2000 tone pâine pe an, realizând diverse sortimente si specialităti din pâine de diferite gramaje destinate consumatorilor din municipiul Vaslui.
        Ferma zootehnică Târzii a fost inaugurata in 2007 avand o capacitate de 700 capete bovine din care 420 mulgătoare, dotată cu o sală de muls şi utilaje pentru a asigura cele mai înalte standarde ale Uniunii Europene.
        O preocupare permanentă a societătii o constituie mărirea suprafetelor agricole cultivate si aplicarea tehnologiilor agrotehnice corespunzătoare terenurilor si obtinerea de productii ridicate.