Depozitarea cerealelor

           SC COMCEREAL SA Vaslui asigura servicii de preluare, conditionare si depozitare a cerealelor si produselor oleaginoase in 16 baze de receptie si 2 baze siloz, localizate in judetul Vaslui. Cu o capacitate totala de depozitare de 250.000 tone, SC COMCEREAL SA Vaslui este una dintre cele mai mari  societati de profil din Romania.
           Infrastructura acestor baze de receptie s-a modernizat prin achizitionarea de utilaje specifice si mijloace de transport moderne: sisteme electronice de cântărire şi înregistrare a datelor, laboratoare de analiză a cerealelor, sisteme de condiţionare de mare capacitate, utilaje pentru recepţia cantitativă având consumuri eficiente de energie.
          Astfel societatea noastra desfasoara activitati de depozitare, manipulare, cantarire, incarcare-descarcare, precum si achizitii cereale de la terti. In cazul unor astfel de operatiuni, pastrarea sau imbunatatirea parametrilor calitativi ale produselor depozitate sau lasate in custodie este un aspect esential. Pentru ducerea la indeplinire a acestui deziderat, personalul specializat preleveaza probe si efectueaza regulat analize ale indicatorilor relevanti, in functie de tipul de cereale depozitate, urmarind evolutia acestora de la preluare si pana in momentul livrarii:
-    receptionare – examen organoleptic, greutate hectolitrica, procentul de corpuri straine, umiditate
-    curatire si sortare – caracteristici fizico-mecanice, analiza corpurilor straine, umiditate, greutate hectolitrica.
-    uscare – masurarea umiditatii inainte de uscare, in timpul acesteia si dupa realizare
-    tratare – se efectueaza tratament pentru combaterea daunatorilor din produse
-    conservare – greutatea hectolitrica, corpuri straine, umiditate, infestarea si temperatura
-    livrare – analizele se realizeaza functie de destinatia produselor – consum alimentar, furajer sau industrializare
           SC COMCEREAL SA Vaslui a certificat si mentine Sistemul de Management Integrat de Calitate si Siguranta Alimentului, conform standardelor SR EN 9001:2001 si SR EN ISO 22000:2005, produsele agricole depozitate respectand pe intreg tarseul parcurs (receptie, depozitare, uscare, conditionare, livrare), atat cerintele necesare asigurarii calitatii cat si cerintele sigurantei alimentului.