Cultura plantelor

           In cadrul Grupului Racova, cultura plantelor reprezinta domeniul principal de activitate intrucat productia agricola reprezinta motorul de dezvoltare dar si factorul ce asigura continuitatea proceselor tehnologice a societatilor din grup. Astfel, Grupul Racova exploateaza prin intermediul societatilro SC COMCEREAL SA VASLUI, SC AGROCOMPLEX BARLAD SA si SC R-AGRO FALCIU SA, 54.000 ha teren arabil situat in judetul Vaslui dar si judetele limitrofe Galati, Iasi, Neamt.
          Cea mai mare pondere in structura culturilor o ocupa cerealele – grau, orz, porumb – insa, in ultimii ani o atentie deosebită s-a acordat si culturii plantelor tehnice în special rapita, SC COMCEREAL SA Vaslui fiind unul dintre cei mai mari cultivatori de rapită din tară.  Pentru realizarea unor culturi superioare calitativ si cantitativ, productia agricolă se realizează cu mijloace de productie moderne si performante. O preocupare constanta la nivelul Grupului este modernizarea exploatatiilor vegetale prin dotarea cu tractoare noi, utilaje agricole moderne si combine performante care permit aplicarea unor practici agricole, bazate pe cele mai avansate cunoştinţe ştiinţifice în domeniul tehnologiilor, mai ales a celor ecologic viabile in conformitate cu Codul de Bune Practici Agricole.
           Productia agricolă este depozitată de catre SC COMCEREAL SA în 16 baze de receptie si 2 baze de siloz cu o capacitatea totală de peste 250.000 tone. Infrastructura acestor baze de receptie s-a modernizat prin achizitionarea de utilaje specifice si mijloace de transport moderne.
           De asemenea,  cele trei societati sunt si producatori autorizati de samanta de cereale si plante oleaginoase iar in acest sens anual se intretin loturi semincere pentru obtinerea semintelor de cereale si plante oleaginoase destinate infiintarii culturilor proprii.
         Productia agricola este valorificata in special de catre societatile din Grupul RACOVA iar surplusul este comercializat catre terti.