Zootehnie Agrocomplex

           Sectorul zootehnic reprezintă cartea de vizită a societătii prin cele două ferme de crestere a animalelor - Bădeana si Pogonesti, ce totalizeaza un efectiv de 1300 capete bovine din rasa Holstei Friesen.
           Ferma Badeana reprezinta cartea de vizita a societatii fiind recunoscută ca una dintre cele mai moderne ferme de profil din tară. Ferma adaposteste un efectiv de 1000 vaci, din care 450 vaci mulgatoare diferenta fiind alcatuita din vaci tinere organizate pe grupe de varsta. Ferma Badeana are in componenta 9 grajduri din care 5 sunt destinate vacilor mulgatoare, 3 grajduri pentru tineret si 1 grajd pentru maternitate. Mulsul vacilor se realizeaza cu un sistem automat de muls organizat pentru 24 de vaci, dispus paralel 2 x 12 furnizat de Westfalia. Productia zilnica a fermei este de 11000 l lapte, cu o medie de 27 l per cap de vaca, lapte conform, care se incadreaza in categoria A de calitate.
           Prin investitiile facute atât în infrastructura fermei cât si în achizitionarea de material genetic superior, ferma Bădeana corespunde întru totul standardelor Uniunii Europene si normelor sanitar-veterinare in vigoare.
          Ferma Pogonesti adaposteste in 3 grajduri un efectiv de 300 animale, tineret femel, din care se selecteaza junincile ce urmeaza a intra in exploatare in Fermele Badeana si Tarzii.