Biodiesel

             Urmare a unei investitii de 18 milioane de euro, SC ULEROM SAVaslui a inaugurat la Vaslui prima fabrica din Europa de Est care produce biodisel, combustibil nepoluant, obtinut din uleiuri vegetale. Echipamentele pentru aceasta tehnologie au fost furnizate de Greenline Industries USA, unitatea fiind proiectata la o capacitate de productie initiala de 30.000 de tone pe an, care poate fi ulterior extinsa pana la 40.000 de tone pe an.
             Secţia de biodiesel a SC ULEROM SA Vaslui cuprinde o instalatie complet automatizata a carei capacitate de productie este de 80t/24h. Sectia de biodisel a SC ULEROM SA Vaslui este a doua ca marime din tara si foloseste o tehnologie nepoluanta utilizand pentru purificarea biodieselului rasini ionice speciale si nu ape pentru spalare. Materia prima pentru biodisel o constituie uleiurile vegetale de rapita, floarea soarelui si soia, uleiuri obtinute in sectia de uleiuri vegetala a societatii.
           Societatea este dotata cu laborator propriu autorizat care poate efectua toate analizele necesare pentru determinarea parametrilor tehnici  conform STAS-ului European.