Cultura plantelor R-Agro

              Firma exploatează peste 7500 hectare de teren agricol organizate in 6 ferme vegetale localizate in zona Fălciu, judetul Vaslui. Pe aceste suprafeţe se cultiva cu preponderenta cereale – grâu, orz, orzoaica si porumb iar in ultimii ani s-a pus accentul pe extinderea culturilor de rapiţa si floarea soarelui. Activitatea agricola se realizeaza cu tractoare si utilaje agricole performante care permit eficientizarea activitatii, cresterea productivitatii globale si alinierea la standardele comunitare in domeniu.
              Mijloacele de productie necesare cultivării terenurilor agricole sunt proprietatea societătii ridicându-se la un număr de 37 de tractoare, 21 pluguri, 14 cultivatoare, 16 semanatori, 7 instalatii de erbicidat, 8 combine precum si numeroase alte utilaje agricole alături de care trebuie mentionate si mijloacele de transport în număr de 50 autocamioane, remorci auto, autoturisme pentru transport mărfuri si materiale.
              Pe langa activitatea agricola de baza, SC R-AGRO FALCIU SA intretine loturi semincere in vederea obtinerii semintelor necesare infiintarii culturilor proprii, si nu numai. Semintele au o puritate ridicata si provin din loturi omogene din punct de vedere al uniformitatii si calitatii.
             Preocuparea constanta a societatii este realizarea unor culturi superioare atat calitativ cat si cantitativ prin folosirea unor mijloace de productie performante si aplicarea unor practici agricole moderne si ecologic viabile in conformitate cu Codul de Bune Practici Agricole.